Agyműködés javító Aranykolloid

Az agy serkentése aranykolloid segítségével. Jobb memória és koncentrációs készséges aranykolloiddal.

Fogadjuk meg azt a jó tanácsot, hogy minden héten iktassunk be egy tévémentes napot. Meg fogunk lepődni, mennyi hasznos és szórakoztató tennivalónk akad.

Habár a tévénézés önmagában passzív tevékenység, megpróbálhatunk kifogni rajta. Tévézés közben jegyzeteljünk, írjunk le egy érdekes gondolatot, képi megoldást, egy átütő erővel ható film tartalmát, vagy hogy mit indított el bennünk. Néhány nap múlva vegyük elő a jegyzeteinket, és próbáljuk meg felidézni a látottakat. Ha igazán megragadta valami a fantáziánkat, osszuk meg az élményt mással is. Ezzel nemcsak a memóriánkat, de a megfigyelőkészségünket is szórakoztató módon fejleszthetjük.

Agyserkentés Aranykolloid segítségéval

Az aranykolloid javítja az agy teljesítményét, mivel fokozza a testben és az agy felszínén az idegvégződések közötti vezetőképességet. Tanulmányok igazolják, hogy az arany az agy teljesítményén akár jelentősen is javítani képes, a koncentráló képesség fokozásán keresztül, toávább az elmét élesíti.

Aranykolloid Nano GoldAz arany kolloid "euforizáló" hatása szinte minden betegség esetén jótékonyan hat, növeli a beteg gyógyulásba vetett hitét, fokozza életkedvét. Az arany növeli az elme élességét és a koncentráló képességet. Hatásosnak találták a figyelemhiány és a hiperaktivitás kezelésére. Emeli az energiaszintet és a libidót.

Az aranykolloid jól alkalmazható a központi idegrendszer bántalmainál, így depresszió, kimerültség, nagyfokú szellemi megterhelés, memóriazavarok esetében.
Az aranykolloidnak idegnyugtató hatása van, oldja a stresszt. Már 1-2 havi használat után akár 20%-al is meg tudja növelni az IQ-t.

Az agyműködés gyengeségével kapcsolatosak a különböző függőségek is. Az arany kolloidot, eredményesen használják alkohol -, nikotin-, koffein- és szénhidrátfüggőség csökkentésére.

Az aranykolloid tisztítja a szinapszisok közötti rést, ezáltal jelentősen lassítja az Alzheimer kór és a Parkinson kór tüneteinek kifejlődését, és hozzájárul a betegek állapotának a javulásához. E két betegség ma még nem gyógyítható, mindkettő progresszív.

Gyakorlatok a jobb agyműködéshez

Karikázzuk be! Az alábbi egyszerű kis feladvány alkalmas arra, hogy megtornáztassa az agyunkat. A lista véletlenszerűen ismétlődő számokból és betűkből áll. Ilyet magunk is készíthetünk, és minél hosszabb a szám, illetve betűsor, annál jobb. Ha fénymásolatokat készítünk róla, többször is felhasználhatjuk. A feladat az, hogy adott időn belül karikázzunk be bizonyos betűt és számot, például 15 másodperc alatt minden 2-est és minden c-t.

Ismételjük meg a feladatot, más betűvel és számmal. Ha hetente egyszer-kétszer végzünk ehhez hasonló agytornát, összpontosító képességünk egyre tökéletesebb lesz, és a figyelmünket is tovább ébren tudjuk tartani.

Nyelvtörő gyakorlatok. A nyelvtörő mondókák amellett, hogy javítják a beszédet, a koncentrálóképesség fejlesztésére is alkalmasak. Próbáljuk felidézni az általuk ismert mondókákat, illetve gyűjtsünk újakat.

Szójátékok. A tréfás szójátékok kiagyalása alkotó tevékenység: arra készteti az agyat, hogy ismert szavaknak új értelmet adjon. Mi magunk is kitalálhatunk mulatságos szórejtvényeket, mint például: Hogy hívja a kecske a fiát? A válasz: Gyerekecske.

Kivágós játék. Újságokból vágjunk ki mulatságos rajzokat, fényképeket vagy történeteket, és ragasszuk ki otthon vagy a munkahelyünkön a falra. A humor akár a sajátunk, akár másé - megváltoztatja az életszemléletünket, és élénkíti gondolkodásunkat.

Keresztrejtvény. Olasz tészta nyolc betűvel, mi lehet az? Spagetti vagy makaróni? Adott esetben bármelyik megoldás jó lehet. Az ilyen és hasonló kérdések megválaszolása a rejtvényfejtés során kiváló agytornának bizonyul. Többféle készség is kell hozzá: a szavak felidézése, gazdag szókincs, szövegértés. A keresztrejtvények furcsa logikájához gyakran találékonyságra is szükség van.

A képzelet játékai. Ezt a játékot akárhol lehet játszani: az ágyban, a zuhany alatt vagy sorban állás közben. Alkalmas mind a memória, mind a gondolkodás fejlesztésére. A mód: szert egy amerikai pszichiáter írta le, aki azt tanulmányozta, hogyan védekeztek az amerikai hadifoglyok Vietnamban a szellemi összeomlás ellen.

Aranykolloid oldatTaláljunk ki egy kellemes képet vagy helyzetet, majd képzeletben dolgozzuk ki minden apró részletét. Azok a hadifoglyok, akik ezt a módszert alkalmazták, szabadulásukkor társaiknál sokkal jobb szellemi állapotban voltak. Az egyik hadifogoly képzeletben felépített egy kétemeletes házat. A legapróbb részletekig mindent megtervezett, cellatársával még a csempék színét is hosszan megvitatta. Hazatérve megépítette a házát, pontosan úgy, ahogy a fogságban kitervelte.

Végezzük el az alábbi gyakorlatot. Képzeljünk el egy kockát, amelynek minden oldala más színű. Gondolatban forgassuk a kockát, és jegyezzük meg az egyes oldalak színét. Majd újból forgassuk meg a kockát, és mondjuk meg előre, hogy milyen szín következik.
A kocka és különösen a forgatás elképzelése nagy szellemi erőfeszítést igényel. Némi gyakorlás után már könnyebb megjósolni, illetve kitalálni, milyen szín következik. Ha naponta kétszer néhány percet szentelünk ennek az agytornának, jelentősen javul a 'memóriánk, és világosabban tudunk gondolkodni minden egyéb helyzetben is.

Közös hobbi

Bármi legyen is a hobbink fényképezés, bonszáj vagy ikebana készítés, agyagozás, nyelvtanulás a svédtől a szuahélig, másokkal megosztva a tevékenység még szórakoztatóbb. Tanítsuk meg másoknak is, amit tudunk, ezáltal serkentve agyműködésünket. A helyi klubban bizonyára örömmel engednek teret ezen ambíciónknak.

Vissza az iskolapadba!

Ha valaki inkább tanul, mint tanít, annak nyitva állnak a felnőttoktatás legkülönfélébb formái. Tanulhatunk komputerprogram kezelést, könyvelést, filmforgatókönyv írást ezek mind hasznosan foglalkoztatják az agyat. Nemcsak az elsajátított tananyag hat serkentőleg, de a társaság is, ahol meg lehet vitatni a tanultakat. A vizsgákra való felkészülés pedig az emlékezőképességet fejleszti.

Zenélés

A hangszeres muzsikáláshoz nagyon sok készségre van szükség, a hangszer megszólaltatásánál a kézmozdulatok összehangolására, hangzásfejlesztésre, összpontosításra, alkotó szellemre. A megosztott figyelem (kottaolvasás, játék) szintén fejleszti az agyműködést. Ne gondoljuk, hogy napi hat órát kell gyakorolni, már 10-15 percnyi játék is serkentőleg hat.
A zenélés csodálatos perspektívát ad: egyrészt azért, mert már kezdő szinten is örömet szerez, másrészt mert szüntelen fejlődési lehetőséget nyújt, vagyis sohasem kell abbahagyni. Ráadásul a zenei élmény befogadását is élvezetesebbé teszi.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.