Bőrfertőzések

Bőrfertőzések kezelése Ezüstkolloiddal, bőrfertőzés kezelés kolloiddal, Nano Silve Ezüstkolloid.

A bőrt, a hajat és a Baktériumok, vírusok és gombák okozzák a bőrt, a hajat és a körmöt érintő megbetegedéseket. Ezek rendszerint viszketéssel és kényszerű vakarózással járnak, ami által még érzékenyebb lesz a beteg felület.

A bakteriális és vírusos bőrfertőzések a mai világban igen gyakoriak. A keléstől egészen a súlyos izompólyagyulladásig, sok tünetet idéznek elő. Tudjuk, hogy az olyan betegségek, mint pl.: a tinea, a penészgombás fertőzések, az epidermophytia, a gombás fertőzések, érintés által terjednek. Vannak estek, mikor állattól vagy szennyeződéstől kapjuk el. Az Aranykolloidösszes gombatörzsnek más tünete van és mindegyik más testrészt fertőz meg.

Vannak olyan bőrfertőzések, melyek gyulladással, bőrirritációval, érdességgel vagy hámlással járnak. A gyenge immunrendszerű vagy cukorbeteg emberek könnyebben kapnak bőrfertőzést. Verejtékezéssel, nyirkossággal, bőr dörzsöléssel gyakrabban jelentkezik a betegség. Nagyban hordozzák a fertőzést különböző atkák, rovarok, bogarak és legyek.

Kelések, furunkulusok

Többnyire fő okozója a Staphylococcus baktérium. A bőrön vörös dudorok keletkeznek, megtapad a szőrtüszőkön. A dudorok idővel feltelítődnek sárga gennyel. Néha fájdalmas is lehet.

A kelések többnyire többen vannak, mert addigra a baktérium már elszaporodott. Ha már több szőrtüsző is elkapta a baktériumot, akkor ún. karbbunkulus képződik. Ezek egymás mellett elhelyezkedő furunkulusok, amik mérete elérheti akár az 5 cm-s átmérőt is.

A Staphylococcus bacilus kedveli a nyirkos környezetet, leginkább a nyak hátsó részén, a hónaljban és a lágyékban jelentkezik a kelés. Vannak esetek, hogy az orrban is megtelepszik. Az árpa kicsi furunkulus, mely a szempilla tövében jelenik meg.

Annak érdekében, hogy a fertőzés ne terjedjen tovább, alaposan mossa meg az érintett testrészt fertőtlenítő szappannal. Antibiotikumos beavatkozás csak súlyos esetben szükséges, ez megelőzi a fertőzés terjedését. De ha a furunkulus már megjelent, akkor mindenképpen szükséges a gyógyszeres kezelés. Ha kinyomja a kelést, attól csak tovább terjed. Párakötés segítségével a kelés eltűnhet és ehnyíti a fájdalmat. Ha azonban a kelés már nagy méretű, kérjük keresse fel orvosát.

A nem megfelelő személyi higiénia, az elhízás és a verejtékezés szerepet játszanak a furunkulus megjelenésében. A cukorbeteg és az ekcémás személyek kiváltképp hajlamosak a bőrproblémára, mivel gyenge immunrendszerrel rendelkeznek.

Ótvar, Impertigó

Az ótvar okozója a Staphylococcus vagy a Streptococcus baktérium. Olyan fertőző hólyagok, melyek nedvedzenek és utánuk heg marad.

Legjellemzőbb előfordulási helyei a száj, az orr és a fül környéke, legfőképp abban az esetben, ha már előzőleg vágás, horzsolás vagy ekcéma volt az adott területen. A fertőzés érintéssel terjed, így átvihető más testrészekre vagy személyekre is.

Az ótvart az orvosok antibiotikummal kezelik, de használhatjuk az ezüstkolloidot is, melynek semmilyen mellékhatása nem ismert, így problémamentesen elmúlasztható a fertőzés. A megmaradt hegeket alaposan le kell mosni szappannal, majd finoman le kell itatni róla a vizet. Azok a gyerekek, akik elkapták az ótvart, ne menjenek iskolába, mert könnyen megfertőzhetik társaikat. A párnahuzatot főzzük ki, közben fertőtlenítsük grapefruitmag kivonattal.

Molluscum contaglosum

Elsősorban ekcémás gyerekek kapják el ezt a fertőző betegséget. Fénylő szemölcs szerű kiütésekből lehet felismerni, melyek felületén horpadás keletkezett a növekedés során.
A kiütések csoportosan tűnnek fel a nemi szerveken, az Ezüstkolloidarcon, a combokon és a test más részein is.

Vakarás által szétterjed a testen. Néha észrevétlenül eltűnik a fertőzés. Általában folyékony nitrogénnel vagy fenollal fagyasztják le, illetve a kenőcs is megoldás lehet a betegségre. Kis mennyiségű szemölcs esetén talán a melegvizes áztatás, majd a bőrfelület habkővel való dörzsölése is hatásos lehet. Próbálja ki a kolloidot, hiszen mellékhatás nélkül, rövid idő alatt fertőtlenítheti bőrét.

Tinea

A gombás bőrkiütés egyik változata. Vörös viszkető, kontúrral rendelkező bőrelváltozás, sokszor hámló kerek sebeket hagy maga után. Fő tünete a folyamatosan hámló bőr, amit leginkább a láb- és kézekcémához hasonlíthatunk. A fejbőrre átterjedve akár foltokban jelentkező hajhullást is produkálhat.

Legjellemzőbb előfordulási helyei a testen a lágyék, felső test, ülep és a hónalj területei, de előfordulhat a tenyéren, a fejbőrön, a talpon és a körmökön is. Megjelenése után észlelhetjük, hogy a körmök felülete fehér és sima, vagy sárga és törékeny lesz.

Kezelését időben el kell kezdeni, leghatásosabb módszerek a gombásodás elleni krémek, tabletták és körömecsetelők. A kolloid használata elősegítheti a betegség minél előbbi lefolyását. Általában 1-2 héten belül elmúlik, ilyenkor a kezelést mégsem szabad abbahagyni, mert a fertőzés újra megjelenhet. A körmök gyógyulása hosszadalmas folymat, teljes regenerálódásuk akár egy évig is eltarthat. Ha a betegség ismét feltűnik, laboratóriumi vizsgálatokra van szükség és mintát kell venni a bőrből és a körömből.

Ha elkaptuk a betegséget, minden esetben használjunk saját ágyneműt és törölközőt. Családtagok számára javasolt a gombásodás elleni hintőpor használata, így csökkenthetik a fertőzés veszélyét.

Epidermophytiosis

A fertőzés folyamán észlelhető a berepedezett, érzékeny bőr, hólyagok megjelenése és a hámlás. Ezt az epidermophyton nevű gomba okozza. Tünetei közé tartozik a megvastagodott és elszíneződött köröm, mely egy idő után leválik. Gyakori az előfordulása azoknál az embereknél, akik vastag és szellőzésmentes csizmát vagy cipőt hordanak. A fertőzés kezelésére szintén jó a kolloid.

Pityriasis versicolor

AranykolloidA bőr felszínén normál esteben is jelen van egy bizonyos gombafajta. Ha ez elszaporodik, Pityriasis versicolor kialakulásához vezethet. Tünetei közé tartozik a kb 1 cm átmérőjű, fehér vagy rózsaszínű hámló foltok. Főként a fiatal és középkorú férfiaknál jelentkezik.

Rühesség

A betegséget egy parazita okozza, melynek neve Sarcoptes scabiei. Érintkezés, ölelkezés és közös ágyhasználat által terjed. A parazita petéi apró szürke duzzanatoknak látszanak. Kezdetben a viszketés, majd a későbbiekben a vöröses csomók hívhatják fel rá a figyelmet. A vöröses csomók az atka által termelt fehérje, ezzel reagál az immunrendszerünk.

Legjellemzőbb az ujjakon, a csuklón, nőknél az emlőbimbóknál, férfiaknál a pénisz körül. A nőstény atkák a bőrfelszín alá helyezik a petéjüket. Megeshet, hogy a peték 4 hét után sem kelnek ki, viszont ha ez bekövetkezik, a bőr az egész testünkön viszketni kezd.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.